21. ledna 2014

Nové video, nové disciplíny

Na youtube jste mohli zhlédnout naše nové video se cviky na lepší koordinaci těla, pokud jste to nezaznamenali a chcete to napravit, ZDE je odkaz. 
Nedávno jsme s Rozárkou na cvičáku vyzkoušely novou (pro nás) disciplínu mantrailing, a teda musím uznat, že se mi to moc líbí a Rozárka byla taky nadšená. Co to obnáší? Pes si prvně očichá předmět, který na začátku stopy zanechal kladeč, na základě tohoto pachu se vydá po stopě a musí kladeče dohledat. Pokud ho najde, označí ho štěkáním a po příchodu psovoda je za dobrou práci samozřejmě odměněn. No a štěkání a žraní dobrůtek, to je něco pro Rozárku :-). My zatím trénovaly jenom označení kladeče, který byl stále na dohled, aby Rorinka pochopila, o co se jedná.
Taky jsem už překonala svoji nechuť k dogdancingu a do nového roku si dala předsevzetí, že zkusíme aspoň jednu malou sestavičku secvičit a někde předvést. No a Rozárka je taková snaživá hujerka, že mě to snad začne i bavit. Není čas ztrácet čas a tak rovnou zkoušíme sestavu s rekvizitou. Víc neprozradím, ale časem to snad zvládneme i natočit a dám sem video.
''Jupííí, zas děláme něco nového!''

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

To je moc hezká fotka. E.